Jak na oblékání novorozenců v zimě

Zima je v plném proudu a tak není od věci probrat oblékání novorozenců v mrazivých dnech. Především novorozence je potřeba důkladně oblékat v zimních dnech. Je to z důvodu, že nemá dostatečně vyvinuté tělo jako dospělý jedinec, a tak se může rychleji nachladit. Jak obléct novorozence v zimě pro váš i jeho pocit bezpečí? Je pochopitelné, že se o své dítě bojíte a raději byste s ním v zimě nikde nechodili. To ovšem bohužel pokaždé není možné.

Jak obléct novorozence v zimě?

Oblékání v zimě je rozděleno u dětí do dvou skupin. Zatím, co u první přemýšlíte, jaké oblečení je vhodné na venkovní zimní mrazy. U druhé varianty na vás čeká oblečení na doma, přesněji řečeno na spaní. Dětské oblečení nabízí širokou nabídku vhodného outfitu pro zimní teploty, které na vás venku číhají. Z počátku je dítě lepší obléct co nejvíce, vždy totiž můžete kus oblečení ubrat. Pokud se však dopustíte opačné chyby a nebudete mít u sebe další oblečení, budete nuceni jít domů.

Domácí prostředí

Domácí oblečení bude záležet na mnoha faktorech, tím nejdůležitějším je ovšem teplota v domácnosti. Jestliže jste zvyklí doma topit a teplota vám neklesá pod 25°C, můžete dítě vybavit jednodušším oblečením. Tím rozhodně nechceme tvrdit, abyste ji nebo ho nechali spát pouze v letním tričku a v tepláčcích. I při této teplotě je vhodné dítě pořádně obléct, vynechat však můžete například čepičku. Čepička se používá v bytech nebo domech s mnohem nižší teplotou, kde by dítě mohlo přes noc nachladnout. Dostačujícím oblečením pro zimní spánek budou tzv. overaly, které jsou pro tyto mrazivé dny dělané.

Venkovní prostředí

Jak obléct novorozence v zimě, jestliže s ním vycházíte ven? Jak jste se mohli dočíst v druhém odstavci. Pro dítě existuje několik druhů oblečení, které nenajdete ani pro dospělé a jsou vyráběny pro zimní účely. Nejprve věnujte svůj čas kočárku, do kterého byste měli vložit dostatečně teplou deku. Teplá deka dodá miminku větší pocit tepla a bezpečí v zimních dnech. Ve vaší výbavičce by v žádném případě neměl chybět hřejivý fusak, do kterého zabalíte miminko a následně vložíte do kočárku. Dítě by mělo být oblečeno do několika vrstev, přičemž by spodní vrstva měla být co nejvíce utažená k dítěti. Jedině tak zabezpečíte dítěti dostatečné teplo, a to i při mrazech sahajících pod - 20°C. Na konec můžete dítě přikrýt další teplou a hřejivou dečkou.

Nemáte ještě účet?

Registrujte se a získáte
Chci se zaregistrovat